Arduino, la punta de llança del moviment OpenHardware

Hom anomena OpenHardware (maquinari lliure) els dispositius de maquinari les especificacions del quals i diagrames esquemàtics són d’accés públic. La filosofia del programari lliure (les idees sobre la llibertat del coneixement) és aplicable a la del maquinari lliure. S’ha de recordar en tot moment que lliure no necessàriament vol dir gratuït.
Una de les primeres plataformes OpenHardware i sens dubte la més coneguda és l’Arduino. Aquesta plataforma es basa en els microcontroladors Atmel de la sèrie ATMega. En la seva història han anat apareixent diferents versions orientades a diferents tipus de projectes, variant la potència del microcontrolador, la mida o les funcionalitats. La gràcia d’aquests tipus de plataformes és que pots comprar-lo a la web oficial per un mòdic preu, o bé fer-te el teu propi desenvolupament a mida, però en tots 2 casos disposes d’un munt d’expansions (anomenades shields), una extensa comunitat d’usuaris i una inacabable font de recursos, documentació, exemples, etc… A partir d’aquí l’únic límit és la teva imaginació.
A GRN som distribuïdors d’Arduino i podràs trobar els models més conneguts amb alguns accessoris a la nostra botiga virtual.