Ha arribat la Raspberry Pi

La Raspberry Pi és una petit dispositiu electrònic d’uns 9 per 6 centímetres de mida i d’uns 45 grams de pes, que es pot utilitzar com a ordinador, tot i que evidentment no és tant potent com els actuals ordinadors de sobretaula. Ha estat dissenyada al Regne Unit, però ha tardat molt poc a donar la volta al món, degut a que la seva mida i el seu reduït cost (uns 35$ en la seva versió més completa) la fan molt assequible per a donar-li múltiples aplicacions.

Des del dia 29 de Febrer es podia fer la sol·licitud de reserva a les webs dels seus principals distribuïdors, però les comandes es van bloquejar fins a l’abril, degut a la gran i inesperada demanda que hi va haver. A partir de l’abril es va  obrir el procés de comanda d’una unitat per usuari, però fins a finals d’aquest Juliol no han permès demanar-ne en volum.

Una de les seves principals virtuts és la seva capacitat de reproduir vídeo en qualitat Full HD (1080 punts), cosa que la fa molt favorable per a usos del tipus MediaCenter (Reproductor Multimèdia). El fet de que disposi de dos ports USB fa que s’hi pugui endollar un teclat, un ratolí o un disc dur extern amb el contingut que vulguem reproduir.

També hem de destacar que enlloc de disc dur, porta un lector de targes SD integrat, cosa que ens permet fer funcionar diferents entorns a la placa només  intercanviar-li  les targetes SD. A més, disposa d’un port Ethernet que permet que la placa tingui accés a Internet o a continguts multimèdia que es trobin disponibles a la xarxa local. Com sempre en aquests casos, l’èxit del dispositiu es podrà mesurar amb la comunitat d’usuaris que desenvolupi aplicacions i entorns adaptats a aquest dispositiu, de moment sembla que en aquest aspecte l’èxit està assegurat.

Des de GRN ja les hem pogut provar i ens han donat resultats i sensacions molt satisfactòries. Ara el que ens tocarà és començar-li a donar utilitats que ens permetin oferir noves possibilitats als nostres clients.

Accés a la pàgina de RaspBerry Pi.

Si ets una mica geek i vols demanar-nos informació sobre el dispositiu, contacta’ns a admin@grn.cat

[t via=”GRNInternet”]