Premiats els 2 equips de robòtica esponsoritzats per GRN

En l’edició d’enguany de la FLL (First Lego League) hi han participat 2 equips de La Salle Cassà esponsoritzats per GRN Serveis Telemàtics. L’equip “Els geeks de la nit” ha estat guardonat amb el premi al millor projecte científic i l’equip “Androids Cassà” ha esta guardonat amb el premi a les Joves Promeses. Tots dos equips estaven formats per nens i nenes de cinquè de primària fins a tercer d’ESO.

Segons la fundació FIRST, la missió de la FLL és inspirar els joves a ser líders en la ciència i la tecnologia, amb programes engrescadors per desenvolupar les seves habilitats en ciència, enginyeria i tecnologia, que inspirin la innovació, i que fomentin bones conductes, la confiança en si mateixos i les seves capacitats de comunicació i lideratge.

Per aconseguir aquesta missió cada setembre la fundació FIRST presenta un repte als joves que s’apunten a la competició. El repte consta de 2 parts: una competició de robots on els participants han de dissenyar i programar el robot Lego Mindstorms per tal d’aconseguir el màxim de punts en les missions proposades i la presentació d’un projecte científic que aporti una solució original i innovadora a un possible problema del tema proposat.

En la competició, que es va fer el dia 26 de febrer a la UdG, els diferents equips competeixen per aconseguir el màxim de punts amb els robots, presenten els projectes científics davant un jurat que els avalua i presenten els projectes tècnics on expliquen com han construït el robot. Els guanyadors de l’edició Gironina van a la final espanyola i els guanyadors de l’edició estatal van a la final internacional.

Sense cap dubte és una experiència molt enriquidora per aquests joves, que a banda del possible premi aconseguit, sempre guanyen en experiència, coneixaments i el gust per la feina ben feta.