La polèmica de Megaupload i els backups d’arxius remots

El portal Megaupload oferia un servei en línia de compartició d’arxius, entre d’altres. Va ser una de les primeres empreses mundials en utilitzar el concepte de treball en el núvol per a l’intercanvi d’arxius i l’emmagatzematge remot.

Com tots sabeu, el dia 19 de Gener l’FBI va iniciar una sèrie d’operacions per tal de tancar el portal Megaupload. La clausura d’aquest lloc, es va fer degut a que molts usuaris penjaven arxius amb contingut amb copyright, i per tant, era una acció il·legal.

Però també hi havia usuaris, que allotjaven fitxers personals, com ara fotografies d’esdeveniments, per tal de compartir-les amb més gent, o arxius personals, utilitzant aquest servei com a sistema de còpia de seguretat. En aquests dos casos, la utilització del portal era legal.

Per Internet, han començat a sorgir campanyes, com la del Partit Pirata de Catalunya per tal de recuperar les dades allotjades als servidors, o bé la recuperació de quota que suposa un usuari premium d’aquest servei, a través de denúncies col·lectives. Tot i això, sembla que no es vol fer cas d’aquests usuaris, i l’FBI eliminarà les dades que s’allotjaven als servidors i donarà el cas com a arxivat.

Des de GRN, us podem oferir una plataforma per a còpies de seguretat remotes per a empreses i professionals, que compleixen amb tots els requisits de la LOPD. Aquest servei garanteix que la transmissió de dades a través d’Internet i el seu emmagatzemament es fa d’una manera completament segura.

Pel que fa a la compartició d’arxius personals, des de GRN us podem recomanar la nostra pròpia plataforma de treball. Un servei que permet emmagatzemar arxius al núvol, a més d’oferir la possibilitat de compartir aquests arxius amb d’altres usuaris en un entorn privat, a més de permetre la sincronització dels contactes i del calendari del gestor de correu electrònic o del vostre smartphone. Si en voleu més informació no dubteu en contactar amb nosaltres.

Enllaços: