La telefonia IP a GRN

La telefonia IP cada cop és més popular entre les empreses i particulars com a alternativa a la telefonia tradicional. Però, què és la telefonia IP? Quines característiques i avantatges té?

Seguiu llegint que en aquest post us ho expliquem!

Què és la telefonia IP?

La telefonia IP converteix la veu en paquets de xarxa informàtica (IP) i la transporta a través d’internet o xarxa local gràcies al protocol de VoIP (de l’anglès Voice Over Internet Protocol). D’aquesta manera, es poden fer i rebre trucades com la telefonia tradicional aconseguint costos menors, més funcionalitat i més flexibilitat.

L’estructura física de la telefonia IP pot està formada per tres elements:

  • Els terminals, telèfons que es poden implementar en maquinari (telèfon físic) o en programari (softphone).
  • Els servidors, substituts de les centraletes que s’encarreguen de gestionar, administrar i enrutar les trucades a través de la xarxa. Les centraletes poden ser físiques, virtualitzats a casa el client o virtuals a GRN. 
  • Els gateways, dispositius que fan d’enllaç entre la telefonia IP i la xarxa telefònica tradicional, que només utilitzarem en casos en que sigui necessari per mantenir la compatibilitat amb algun aparell antic.

Les funcions del servidor i la passarel·la solen estar integrades a la centraleta IP, ja sigui física o virtual. 

Avantatges

Estalvi. La telefonia IP és més assequible perquè no necessita una infraestructura complexa per ser instal·lada i aprofita les connexions a Internet que tota empresa necessita en el seu dia a dia. Les trucades es realitzen a través de la infraestructura d’internet de banda ampla (ADSL, Fibra, Wimax), amb uns preus de trucades inferior als de la telefonia tradicional.

Funcionalitat. La telefonia IP té les mateixes funcionalitats que la telefonia tradicional, afegint algunes d’interessants com un major nombre de canals de veu, programacions sofisticades de la centraleta, etc…

Flexibilitat i mobilitat. Amb la filosofia de telefonia IP és molt senzill interconnectar delegacions, centralitzant i flexibilitzant les comunicacions d’empreses que tinguin més d’un seu. També ens dóna facilitats en integrar trucades des de mòbils, portàtils, i pràcticament qualsevol aparell. 

A GRN apostem per aquest tipus de telefonia i oferim aquest servei amb centraletes personalitzades que s’adapten a les necessitats de cada client. Les instal·lacions es fan amb el software Asterisk de lliure distribució que permet convertir qualsevol ordinador en una centraleta. A més, aquest tipus de centraleta ens dóna l’opció d’interconnectar les centraletes VoIP amb altres dispositius de comunicacions com tracs de línies mòbils, videoporters o porters automàtics.

Si heu decidit passar-vos a VoIP trobareu més informació a la nostre pàgina o podeu contactar-nos directament a admin@grn.cat